fredag 1 maj 2009

Valborgsfirande i Vallentuna!

30 April

Så var det dags för årets valborgsfirande och denna gången blev firandet lugnt i sällskap med familjen Lindau, eller ja delar av familjen iaf.

På valborgsmenyn stod en trerättersmiddag bestående av:

Förrätt: Toast med avocado och löjrom
Varmrätt: Kalvfärsbiffar med vårprimörer och ädelostcrème
Efterrätt: Rabarberkaka med vaniljvisp

Efter detta fick jag leka lyxchaffis och köra familjen inne i sthlm city som jag svurit på att jag aldrig skulle göra i hela mitt liv. Men vad gör man inte för att få bo gratis... som tur var, var det väldigt lugnt inne i stan då de flesta säkerligen tagit till flaskan en kväll som denna.

Majbrasan sågs denna gången på Skansen (var annars) men pga av att priset var högt (hela 90 kr!!!) och vi ville ha valuta för pengarna (typ karin) fick vi ta oss en tur runt skansen för att se på nordens alla djur. Till vår förfäran hade djuren låsts in för natten, men en och annan mink och älg fick vi se. Dessutom styr inte skansenpersonalen påfåglarnas förökning vilket fåglarna tagit till vara på. Så vi såg väl ca 1 miljard sådana som satt i träden och skrek som små barn som håller på att bli strypta till döds.

Efter Brasan gick vi på spökjakt bland dom små husen på skansen där det tydligen ska spöka om nätterna. Tyvärr glömde mjölpåsen hemma vilket ska vara ett bra alternativ för att lokalisera spöken(tips från Jonna). Noll spöken sedda. Sen åkte vi hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar