lördag 16 maj 2009

Hur svårt kan de va?

Hur svårt ka de va att få fram brun marsipan? tydligen mycket svårt när bageriet på maxi bara lyckades få fram nån konstig rosa-aktig färg på marsipanen. Ja ni kan ju tänka er en brun färg som mer påminner om den blekrosa färgen som en fläskkorv har.

Nu undrar väl alla vad man ska ha brun marsipan till men det är en viktig ingrediens när man ska baka en ap-tårta till ett barnkalas för en tvååring som heter edith. Efter många förslag på glasyrer grädde mm, går kampen vidare att hitta något brunt ätbart till ap-tårtan.

så ikväll provbakade vi två olika tårtor. ena med hallon och citronfromage i och i den andra hallon och marsansås i. På båda tårtorna blev de brun grädde (grädde med chokladsås o kakao)

testade även olika smaksättningar på grädden utan större framgångar, bla grädde med soya, grädde med curry, grädde med ketchup, grädde med kanel, grädde med vitlök och örtkrydda och grädde med kaviar. Testa ej detta hemma, kan vara farligt så därför har vi gräddexperter gjort detta åt er. Tack på förhand! // mvh personalen

Båda var goda men tror de lutar mot tårtan med hallon och marsansås + banan. en aptårta utan banan är ingen aptårta.

nåja vi har till söndag på oss att bestämma hur den slutgiltiga versionen kommer att bli.

fortsättning följer....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar