tisdag 19 januari 2010

Ynka 50 spänn!!!

Igår när vi satt i fikarummet bläddrade vi upp en sida i tidningen där det stod om katastrofen på Haiti. Artikeln hade även nr till olika organisationer dit man kunde smsa för att skänka pengar till det katastrofdrabbade landet och det är klart man ställer upp.

Tänk att för ynka 50 kr så kan man hjälpa till så mycket och et känns inte ens i ens egna plånbok. Sparar man in en lunch ute på stan och tar med matlåda till jobbet så är dom pegarna lätt fixade. Och nu pratar jag ju naturligtvis för en vanlig svensson, finns ju även extremfall här i sverige där 50 kr är mycket pengar men för dom flesta borde de inte vara några större problem.

Så gå in på Unicefs hemsida; http://www.unicef.se/ och stöd detta krisdrabbade land du oxå.

Texten och bilden här nedan är tagen från unicefs hemsida men tyckte den står för något bra och kanske kan få fler att hjälpa till....

Situationen är akut. Din hjälp behövs.
Tisdagen den 12 januari drabbades Haiti, ett av världens fattigaste länder, av en kraftig jordbävning. Miljontals människor har drabbats och tiotusentals befaras ha omkommit.

Hälften av befolkningen är barn och situationen för dem är nu akut. UNICEF finns på plats och vi gör allt vi kan för att hjälpa barnen och deras familjer.

Exempel på vad dina pengar kan användas till:

327 kr räcker till 500 påsar vätskeersättning som förhindrar uttorkning vid diarréer.

548 kr räcker till 10 000 vattenreningstabletter som kan rena minst 12 000 liter vatten.

824 kr räcker till fyra första-hjälpen-väskor.

Din hjälp behövs nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar